Saison Dupont Biologique 75cl

Maar liefst driekwart liter bierplezier. Dit is een grote fles van een biologisch bier met een grote reputatie en een lange geschiedenis. Saison Dupont is één van de oudste saison bieren van België. Al in 1844 brouwde Brasserie Dupont een saison. Saison Dupont Biologique is een heerlijk frisfruitig bier met citrus en een rijk aroma. Complex, maar goed drinkbaar. Driekwart liter lang!

Beschikbaarheid Niet in voorraad

€ 5,69

Productbeschrijving

Details

Saison Dupont Bio is een bovengistend bier dat nagist op de fles. Het wordt gebrouwen op basis van biologische gerstemout, tarwestroop en hop. Saison werd vroeger gebrouwen als bier voor de seizoenarbeiders op Belgische boerderijen. Vandaar “saison”. De arbeiders kregen een fris, dorstlessend bier voorgeschoteld. Maar of je nu heel hard kunt werken met een paar van deze jongens achter de kiezen? Maar het moet hoe dan ook een vrolijke boel zijn geweest op de hoeves van weleer.

Het ontstaan van de brouwerij is op zijn zachts gezegd opmerkelijk: de vader van Louis Dupont kocht in 1920 een brouwerij inclusief 10 cafés voor zijn zoon om deze ervan te weerhouden naar Canada te emigreren… Deze zet had succes: het bier hield Louis in België.

Slim van Pa Dupont: hij hield zijn zoon in de buurt én hij kreeg er mooi bier voor terug! Louis maakte de brouwerij tot een succes. Hij stierf in 1964 en Marc Rosier – het achterneefje van Louis Dupont – kwam aan het hoofd van de brouwerij. Het was Marc Rosier die in 1990 begon met het brouwen van biologische bieren. Inmiddels brouwt de brouwerij een volume van 14.000 hectoliter en 6 biologische bieren, waaronder deze Saison Dupont Biologique, de klassieker van de brouwerij.

(Ten minste houdbaar tot: september 2017)

Extra informatie

Extra informatie

Productiewijze Biologisch
Alcoholpercentage 5.5%
Flesinhoud 75 cl
Afsluiter Kroonkurk
Serveertemperatuur 10 - 12 graden
Keurmerk(en) EU Keurmerk
Land van herkomst België
Biologisch sinds 1990
Brouwerij Brasserie Dupont

Beoordelingen

Schrijf je eigen beoordeling

Beoordeling van: Saison Dupont Biologique 75cl