BiologischBier.nl: de enige webshop met 100% biologische bieren

Oprichter Frank Rozendaal is gek op bier en op de natuur. Niet zo gek dus dat hij als één van de eersten een webshop begon met louter biologische bieren. BiologischBier.nl is de enige webshop in Nederland met louter biologisch gecertificeerde bieren en we zijn uitgegroeid tot dé webshop voor biologisch bier en cider in Nederland.

Biobierpionier
Frank is biobierpionier. Hij is een kleine bierhandelaar met een grote missie: hij wil de biermarkt veranderen en verduurzamen. De markt voor biologische bieren is nog klein en de gemiddelde bierdrinker kiest eerder voor lokaal en ambachtelijk, dan voor bio. De grote brouwers hebben de markt stevig in handen en doen hun bier voorkomen als "natuurzuiver" terwijl het in werkelijkheid wordt gemaakt van bespoten granen. Hoe natuurzuiver is dat? Daar wil je toch geen bier van brouwen? Ook lokale bieren worden meestal gemaakt van internationale granen en hoewel je zou verwachten dat kleine, lokale brouwers zouden kiezen voor de beste en meest natuurlijke ingredienten maken ook zij gebruik van die internationale graanmarkt. Toch zijn er bewuste brouwers die het anders doen. Die kiezen voor een ambachtelijk aanpak én goed geteelde granen en hop. Kijk, dat zijn de brouwers die Frank een warm hart toedraagt! En dat zijn dan ook precies de bieren die je in zijn shop terugvindt!

 Frank brouwt bier

Van brouwer naar bierhandelaar
Frank zit al langer 'in de drank'. Sinds 2010 runt hij namelijk ook een webshop in biologische wijnen, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Frank is namelijk ook gek op bier! Niks beter dan een biertje bij de lunch. En dus richtte hij samen met dorpsgenoten een lokale brouwerij op, waar hij door tijdsgebrek weer uitstapte. Maar de liefde voor puur bier bleef en dus ging hij verder als bierhandelaar. Maar kijk er niet gek van op als hij vroeg op laat weer aan een brouwavontuur begint! Bio natuurlijk. Want biologisch is voor Frank niet meer dan logisch.

Biologisch, niet meer dan logisch 
“Ik ben een groen kereltje, altijd al geweest, en ik koos daarom voor biologisch toen ik begon met met mijn bierhandel. Misschien wel logischer dan ooit, want de manier waarop het gros van de granen wordt geteeld vraagt om een radicaal andere aanpak. Ik woon midden in een agrarisch gebied en zie in de zomer hoe de teelt van gerst in zijn werk gaat. Dat wil ik niet in mijn glas! Ik geloof daarbij totaal niet in het tegenwerken van de natuur met kunstmatige oplossingen: ik denk dat de toekomst ligt in het samenwerken met de natuur. In een landbouw zonder gif en zonder kunstmest, maar mét begrip van en respect voor de natuur. Wie de natuur begrijpt heeft geen chemische middelen nodig.

De bieren die ik heb geselecteerd zijn allen afkomstig uit de biologische landbouw, eentje zelfs uit de biodynamische landbouw. Dat zijn dus bieren die zonder gebruik van chemische kunstmest- en bestrijdingsmiddelen tot stand zijn gekomen. De telers van de granen en hop en de brouwers kiezen daar bewust voor. Ik vind dat mooi en ik mag daarom graag juist hun biobiertjes verkopen.”

Biertjes koop je bij ons omdat: 

> Alle bieren bio gecertifeerd zijn 
> Jouw biertjes de volgende dag in huis zijn, want als je voor 16:00 uur besteld, dan worden je bieren nog dezelfde dag verstuurd! 
> Bestellen per fles mogelijk is 
> Wij bezorgen tegen een vast bedrag van 3,95 (dus nooit meer kosten bij meer biertjes!) Daarmee behoren wij tot de voordeligste bierverzenders van Nederland!

Uitgebreid assortiment biobieren uit heel Europa 
Op BiologischBier.nl vind je een uitgebreid assortiment biologische- en biodynamische bieren (en een aantal ciders) afkomstig uit diverse Europese landen. Europa is de bakermat van de biercultuur en de lage landen, Belgie en Nederland, spelen ook anno nu nog steeds een vooraanstaande rol als het gaat om bier, ook voor wat betreft biobier. Wist je dat België meer dan 100 biobieren herbergt? En Nederland doet qua biobrouwerijen ook aardig mee. Maar we kijken verder dan de Lage Landen alleen. En dus vind je bij ons ook bieren uit Oostenrijk, Italië en Denemarken! We blijven proeven en rondkijken: het asortiment zal snel uitbreiden met nieuwe bieren en nieuwe landen. 

Online bier kopen 
Wij doen ons uiterste best om je bestelling snel en heelhuids te verwerken. Betalingen verlopen via een beveiligde verbinding. Je kunt met IDeal betalen via je eigen bank. Dat is wel zo vertrouwd. Wij accepteren tevens credit cards en Paypal. Ons betalingsverkeer wordt geregeld door MultiSafePay. Zij doen dit voor duizenden webshops in Nederland en daarbuiten. 

De bezorging van onze bieren gebeurt via PostNLof DPD. Wij verpakken je biertjes in speciale dozen, waardoor breuk nagenoeg uitgesloten is. En mocht er toch een fles kapot gaan onderweg, dan krijgt je van ons uiteraard een nieuwe! 

BiologischBier.nl is een onderdeel van Frank’s Food Company 
Deze shop maakt, net als BiologischeWijnwinkel.nl, onderdeel uit van Frank’s Food Company. Frank is altijd op zoek naar de lekkerste producten, gemaakt met respect voor mens, dier en natuur. Naast bier en wijn verkoopt Frank ook wat olijfolie van zijn wijnmakers en samen met zijn bijen maakt hij de heerlijkste honing. Meer lekkers zal snel volgen! 

Contact 
BiologischBier.nl 
Bennevelderstraat 46 
7856 TC Benneveld 
Tel. 0524 - 700 212. 
info@biologischbier.nl

BiologischBier.nl is een activiteit van Frank's Food Company, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 55862292.