BiologischBier.nl is dé webshop voor biologische bieren

Of tenminste, dat willen we worden, want deze shop is pas sinds februari 2017 live. Toch hebben we een bier- en webshopgeschiedenis die vele jaren teruggaat. Het idee voor BiologischBier.nl ontstond reeds in juli 2010…. Toen werd ook de domeinnaam geregistreerd. Waarom heeft het dan zolang geduurd voordat de shop het levenlicht zag? Oprichter Frank Rozendaal legt het uit:

“Bier is mijn heimelijke liefde. Ik ben in 2010 begonnen als wijnhandelaar in biologische wijnen, maar wie mij goed kent weet dat ik meer dan graag een biertje mag drinken. En cider trouwens ook. Zo graag zelfs, dat ik een behoorlijke tijd betrokken ben geweest bij het opzetten van een brouwerij. Dat is helaas niet helemaal geworden wat ik er van had gehoopt, maar de liefde voor bier is nooit verdwenen. Ik sluit dan ook niet uit dat ik ooit weer aan een brouwerij-avontuur begin… Bio natuurlijk. Want biologisch is voor mij heel logisch.”

Biologisch, niet meer dan logisch
“Ik ben een groen kereltje, altijd al geweest, en ik koos daarom voor biologisch toen ik begon met met mijn wijnhandel. En nu ik in de bierhandel stap, blijft bio meer dan logisch. Misschien wel logischer dan ooit, want de manier waarop het gros van de granen wordt geteeld vraagt om een radicaal andere aanpak. Ik woon midden in een agrarisch gebied en zie in de zomer hoe de teelt van gerst in zijn werk gaat. Dat wil ik niet in mijn glas! Ik geloof daarbij totaal niet in het tegenwerken van de natuur met kunstmatige oplossingen: ik denk dat de toekomst ligt in het samenwerken met de natuur. In een landbouw zonder gif en zonder kunstmest, maar mét begrip van en respect voor de natuur. Wie de natuur begrijpt heeft geen chemische middelen nodig.

De bieren die ik heb geselecteerd zijn allen afkomstig uit de biologische landbouw, eentje zelfs uit de biodynamische landbouw. Dat zijn dus bieren die zonder gebruik van chemische kunstmest- en bestrijdingsmiddelen tot stand zijn gekomen. De telers van de granen en hop en de brouwers kiezen daar bewust voor. Ik vind dat mooi en ik mag daarom graag juist hun biobiertjes verkopen.”

Biertjes koop je bij ons omdat:

> Alle bieren bio gecertifeerd zijn
> Jouw biertjes de volgende dag in huis zijn, want als je voor 16:00 uur besteld, dan worden je bieren nog dezelfde dag verstuurd!
> Bestellen per fles mogelijk is
> Wij bezorgen tegen een vast bedrag van 6,95 (dus nooit meer kosten bij meer biertjes!) Daarmee behoren wij tot de voordeligste bierverzenders van Nederland!

Uitgebreid assortiment biobieren uit heel Europa
Op BiologischBier.nl vind je een uitgebreid assortiment biologische- en biodynamische bieren (en een aantal ciders) afkomstig uit diverse Europese landen. Europa is de bakermat van de biercultuur en de lage landen, Belgie en Nederland, spelen ook anno nu nog steeds een vooraanstaande rol als het gaat om bier, ook voor wat betreft biobier. Wist je dat België meer dan 100 biobieren herbergt? En Nederland doet qua biobrouwerijen ook aardig mee. Maar we kijken verder dan de Lage Landen alleen. En dus vind je bij ons ook bieren uit Oostenrijk, Italië en Denemarken! We blijven proeven en rondkijken: het asortiment zal snel uitbreiden met nieuwe bieren en nieuwe landen.

Online bier kopen
Wij doen ons uiterste best om je bestelling snel en heelhuids te verwerken. Betalingen verlopen via een beveiligde verbinding. Je kunt met IDeal betalen via je eigen bank. Dat is wel zo vertrouwd. Wij accepteren tevens credit cards en Paypal. Ons betalingsverkeer wordt geregeld door MultiSafePay. Zij doen dit voor duizenden webshops in Nederland en daarbuiten.

De bezorging van onze bieren gebeurt via PostNLof DPD. Wij verpakken je biertjes in speciale dozen, waardoor breuk nagenoeg uitgesloten is. En mocht er toch een fles kapot gaan onderweg, dan krijgt je van ons uiteraard een nieuwe!

BiologischBier.nl is een onderdeel van Frank’s Food Company
Deze shop maakt, net als BiologischeWijnwinkel.nl, onderdeel uit van Frank’s Food Company. Frank is altijd op zoek naar de lekkerste producten, gemaakt met respect voor mens, dier en natuur. Naast bier en wijn verkoopt Frank ook wat olijfolie van zijn wijnmakers en samen met zijn bijen maakt hij de heerlijkste honing. Meer lekkers zal snel volgen!

Contact
BiologischBier.nl
Bennevelderstraat 46
7856 TC Benneveld
Tel. 0524 - 700 212.
info@biologischbier.nl

BiologischBier.nl is een activiteit van Frank's Food Company, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 55862292.