biologischbier Migrated

La Trappe Puur 33cl BIO

La Trappe Puur is het enige biologische trappistenbier ter wereld! Die mag natuurlijk niet ontbreken in deze webshop. Het is een lichtblond bier met aangename bitters en de geur van citrus (sinaasappelschil) en gist. Frishoppig en een aangenaam doordrinkbaar bier. Dit bier is een goed alternatief voor een pilsje.

Aanbiedingsprijs 1.00 Normale prijs Sorry, your browser does not support inline SVG. 1.69
Direct uit voorraad leverbaar
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biobieren
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Productiewijze Biologisch
Alcoholpercentage 4,7%
Statiegeld € 0,10
Flesinhoud 33 cl
Afsluiter Kroonkurk
Kenmerken
Serveertemperatuur 4 - 6 graden
Keurmerk(en) EU Keurmerk
Land van herkomst Nederland
Brouwerij Bierbrouwerij De Koningshoeven

Gegevens

Meer over dit bier

Het bier wordt gebrouwen bij Bierbrouwerij De Koningshoeven, onderdeel van de Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven. Onderdeel van een abdij dus, vandaar dat dit een officieel trappistenproduct mag heten.

Het bier wordt niet gefilterd. Het is daardoor ietwat wazig. Met 4,7% alcohol vrij licht. Lekker koud drinken op een temperatuur van 4 a 6 graden, dan komt deze Trappist het best tot zijn recht!

Over de brouwerij

De brouwerij van Koningshoeven is aangesloten bij internationale vereniging van Trappisten. De brouwerij is nog steeds in eigendom van de abdij, zij het dat er steeds minder monniken in de brouwerij werken en steeds meer mensen van buiten. De Koningshoeven heette ooit De Schaapskooi. De monniken leefden in die tijd van de veeteelt, maar omdat dat steeds minder opleverden moesten ze op zoek naar een nieuwe inkomstenbron.

Het werd bier. Een van de paters was namelijk zoon van een Duitse bierbrouwer en hij had het vak van zijn vader geleerd. Daar zijn we onze Lieve Heer tot op de dag van vandaag dankbaar voor! De Koningshoeven brouwt een heel scala aan (trappisten)bieren, maar enkel deze PUUR is biologisch gecertificeerd.

Bijzondere feiten

La Trappe Puur is niet alleen puur omdat er louter biologische ingrediënten worden gebruikt. De brouwerij van de monniken draait ook nog eens volledig op groene energie. Een biertje op wind- en zonne-energie dus! De biologisch geteelde hop wordt direct bij de boer ingekocht.

Reviews

La Trappe Puur 33cl BIO
Sterren