Let op! Op woensdag 23 januari kunnen wij helaas geen pakketten versturen. Je bestelling wordt donderdag 24 januari verstuurd! 

biologischbier Migrated

IJ Zatte 33cl

Zatte is dé klassieker van Brouwerij ’t IJ, want met dit bier is het allemaal begonnen. Oprichter Kasper Peterson kwam als muzikant veel in België en raakte in de ban van de Belgische bieren. In Nederland was dergelijk vocht nauwelijks verkrijgbaar, dus besloot hij zelf aan het brouwen te slaan. Zatte is dus niet geheel toevallig een Tripel in Belgische stijl: een zwaar blond bier. Sinds 1985 wordt het bier op dezelfde wijze gemaakt en het is nog steeds één van de favorieten van Brouwerij ’t IJ.

De ten minste houdbaarheidsdatum is juli 2018.

2.19
Niet op voorraad
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biobieren
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Productiewijze Biologisch, Veganistisch
Alcoholpercentage 8%
Flesinhoud 33 cl
Afsluiter Kroonkurk
Serveertemperatuur 10 - 12 graden
Kenmerken
Keurmerk(en) EU Keurmerk
Land van herkomst Nederland
Biologisch sinds 1985
Brouwerij Brouwerij 't IJ

Gegevens

Meer over dit bier

Deze biologische Tripel wordt gemaakt van biologische granen én hop. Biograan, dat zie je wel vaker, maar het valt nog niet mee om in ons natte kikkerlandje biologische hop te telen. Hop is namelijk nogal vatbaar voor ziekten en hoe natter, hoe sneller ziekten om zich heen grijpen. Biologische hop wordt daarom meestal geïmporteerd.

Dit is dan ook gelijk de reden dat niet alle bieren van ’t IJ (meer) biologisch zijn. Gelukkig is de hop voor deze klassieker wel in bio uitvoering verkrijgbaar. Daar zijn wij blij mee, want hoewel het een Belgisch recept is, is dit toch wel een van de mooiste Nederlandse biobieren!

Het bier is goudgeel van kleur en heeft mooi dik schuim. Het is een zacht bier met subtiele mout- en hopsmaken. Geurt naar fruit en graan en is in de smaak lichtzoetig, maar zingt vervolgens weer lekker droog na. Een meer dan mooie biologische Tripel.

Over de brouwerij

Brouwerij ’t IJ brouwt sinds 1985 bieren in Amsterdam. Opgericht door een liefhebber van Belgische bieren, maar inmiddels worden er ook andere recepten gebrouwen, zoals dit bier in Engelse stijl. Naast de vaste collectie (waaronder vier biologische bieren) ook veel seizoenbieren en gelegenheidsbieren. De brouwerij is zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Ze ligt vlak naast molen De Gooyer (dus niet in de molen wat veel mensen denken) in het voormalige Gemeentelijke Badhuis Funen.

Reviews

IJ Zatte 33cl
Sterren