-20%

IJ Struis 33cl

IJ Struis is een zogenaamde ‘barley wine’, een gerstewijn. Een oude, Engelse benaming voor een biersoort met veel alcohol: een bier met bijna net zoveel alcohol als wijn, vaak rond de 10%. Vandaar dus gerstewijn. Struis is een rijk bier met redelijk wat restsuikers en tonen van karamel, kandij en kruiden. In de smaak is ook duidelijk chocolade waarneembaar. Het bier is zoetig, maar nooit te zoet. Struis is vol en stevig, dus stevig voor gaan zitten.De ten minste houdbaarheidsdatum is september 2018.

Beschikbaarheid In voorraad

Normale prijs: € 2,39

Special Price € 1,91

Productbeschrijving

Details

IJ Stuis is een diep, donker bier met een bruine schuimkraag die goed blijft staan. Je waant je terug in de middeleeuwen: zo moet bier in Engelse herbergen van weleer hebben gesmaakt. Stel je voor dat je ‘s winters koud en verkleumd aankomt bij de herberg en de waard schenkt je zo’n Barley Wine in… Reken maar dat iedere uithoek van je lichaam weer tot leven komt! En daarna lekker roezig slapen in de bedstee. Het moeten mooie tijden zijn geweest.

Brouwerij ’t IJ brouwt sinds 1985 bieren in Amsterdam. Opgericht door een liefhebber van Belgische bieren, maar inmiddels worden er ook andere recepten gebrouwen, zoals dit bier in Engelse stijl. Naast de vaste collectie (waaronder vier biologische bieren) ook veel seizoenbieren en gelegenheidsbieren. De brouwerij is zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Ze ligt vlak naast molen De Gooyer (dus niet in de molen wat veel mensen denken) in het voormalige Gemeentelijke Badhuis Funen.

Extra informatie

Extra informatie

Productiewijze Biologisch
Alcoholpercentage 9%
Flesinhoud 33 cl
Afsluiter Kroonkurk
Serveertemperatuur 10 - 12 graden
Keurmerk(en) EU Keurmerk
Land van herkomst Nederland
Biologisch sinds 1985
Brouwerij Brouwerij 't IJ

Beoordelingen

Schrijf je eigen beoordeling

Beoordeling van: IJ Struis 33cl