Let op! Op woensdag 23 januari kunnen wij helaas geen pakketten versturen. Je bestelling wordt donderdag 24 januari verstuurd! 

biologischbier Migrated

IJ Struis 33cl

IJ Struis is een zogenaamde ‘barley wine’, een gerstewijn. Een oude, Engelse benaming voor een biersoort met veel alcohol: een bier met bijna net zoveel alcohol als wijn, vaak rond de 10%. Vandaar dus gerstewijn. Struis is een rijk bier met redelijk wat restsuikers en tonen van karamel, kandij en kruiden. In de smaak is ook duidelijk chocolade waarneembaar. Het bier is zoetig, maar nooit te zoet. Struis is vol en stevig, dus stevig voor gaan zitten.

2.39
Niet op voorraad
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biobieren
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Productiewijze Biologisch, Veganistisch
Alcoholpercentage 9%
Flesinhoud 33 cl
Afsluiter Kroonkurk
Serveertemperatuur 10 - 12 graden
Kenmerken
Keurmerk(en) EU Keurmerk
Land van herkomst Nederland
Biologisch sinds 1985
Brouwerij Brouwerij 't IJ

Gegevens

Meer over dit bier

IJ Stuis is een diep, donker bier met een bruine schuimkraag die goed blijft staan. Je waant je terug in de middeleeuwen: zo moet bier in Engelse herbergen van weleer hebben gesmaakt. Stel je voor dat je ‘s winters koud en verkleumd aankomt bij de herberg en de waard schenkt je zo’n Barley Wine in… Reken maar dat iedere uithoek van je lichaam weer tot leven komt! En daarna lekker roezig slapen in de bedstee. Het moeten mooie tijden zijn geweest.

Over de brouwerij

Brouwerij ’t IJ brouwt sinds 1985 bieren in Amsterdam. Opgericht door een liefhebber van Belgische bieren, maar inmiddels worden er ook andere recepten gebrouwen, zoals dit bier in Engelse stijl. Naast de vaste collectie (waaronder vier biologische bieren) ook veel seizoenbieren en gelegenheidsbieren. De brouwerij is zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Ze ligt vlak naast molen De Gooyer (dus niet in de molen wat veel mensen denken) in het voormalige Gemeentelijke Badhuis Funen..

Reviews

IJ Struis 33cl
Sterren