biologischbier Migrated

IJ Natte 33cl

IJ Natte is een biologische dubbel. Een zacht, donker bier in Belgische stijl. Eén van de vier biologische bieren van Brouwerij ’t IJ (je vindt ze hier allemaal) en het is na de Zatte het oudste bier van de Amsterdamse brouwerij. Mooi roodbruin van kleur, met zacht geroosterde mouten en zachtbittere hop. Meer dan prima bier, van een meer dan prima brouwerij. Lekker rijk en vol, doch prima drinkbaar.

De ten minste houdbaarheidsdatum is oktober 2018.

Special Price 1.75 Regular Price Sorry, your browser does not support inline SVG. 2.19
Direct uit voorraad leverbaar
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biobieren
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Productiewijze Biologisch, Veganistisch
Alcoholpercentage 6,5%
Flesinhoud 33 cl
Afsluiter Kroonkurk
Serveertemperatuur 4 - 6 graden
Kenmerken
Keurmerk(en) EU Keurmerk
Land van herkomst Nederland
Biologisch sinds 1985
Brouwerij Brouwerij 't IJ

Gegevens

Meer over dit bier

IJ Natte is een zogenaamde ‘dubbel’. Hoe zat het ook weer? Wanneer is een bier dubbel? De simpelste uitleg die je zou kunnen geven is dat Dubbel bier twee gistingen kent: een gisting op het vat en (meestal) een hergisting op de fles. Hou je die logica aan, die op zich klopt, dan raak je bij een Tripel bier echter weer in de war: die heeft geen drie gistingen ondergaan…

Tripel is eerder een benaming voor de sterkste bieren uit het assortiment. Waarschijnlijk gewoon om aan te geven dat het bier zwaarder is dan de dubbels. Snap je het nog? De logica is soms ver te zoeken in bierland…. Maar wat doet het er toe? Deze Dubbel van ’t IJ is hoe dan ook meer dan driedubbel geslaagd!.

Over de brouwerij

Brouwerij ’t IJ brouwt sinds 1985 bieren in Amsterdam. Opgericht door een liefhebber van Belgische bieren, maar inmiddels worden er ook andere recepten gebrouwen, zoals dit bier in Engelse stijl. Naast de vaste collectie (waaronder vier biologische bieren) ook veel seizoenbieren en gelegenheidsbieren. De brouwerij is zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Ze ligt vlak naast molen De Gooyer (dus niet in de molen wat veel mensen denken) in het voormalige Gemeentelijke Badhuis Funen..

Reviews

IJ Natte 33cl
Sterren