biologischbier Migrated

IJ Columbus 33cl

Ja hoor, ga er maar eens goed voor zitten: IJ Columbus is een bier voor fijnproevers. Een biologisch bier met een stevige dot bittere hop en een flinke scheut alcohol (9%). Deze amberkleurige zwaargewicht slobber je echt niet zomaar weg, maar dat is juist de charme van Columbus. Meneer Columbus was ook niet in één dag in Amerika hè, dus ‘enjoy the ride’! Dit is bier van de bovenste bierplank.

De ten minste houdbaarheidsdatum is augustus 2018.
Special Price 1.91 Regular Price Sorry, your browser does not support inline SVG. 2.39
Direct uit voorraad leverbaar
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biobieren
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Productiewijze Biologisch, Veganistisch
Alcoholpercentage 9%
Flesinhoud 33 cl
Afsluiter Kroonkurk
Serveertemperatuur 4 - 6 graden
Kenmerken
Keurmerk(en) EU Keurmerk
Land van herkomst Nederland
Biologisch sinds 1985
Brouwerij Brouwerij 't IJ

Gegevens

Meer over dit bier

Columbus wordt wereldwijd gewaardeerd. Voor een relatief kleine Amsterdamse brouwerij een mooie prestatie. Brouwerij ’t IJ – vlak naast molen De Gooyer – brouwt sinds 1985 kwaliteitsbieren in het voormalige Gemeentelijk Badhuis Funen. Hun basis serie is 100% biologisch en deze vier bieren hebben wij dan ook allemaal in het assortiment. Columbus is een complex bier met veel hopbitters en een volle, rijke smaak en een hoog alcoholpercentage. Een compleet bier, perfect in balans.

Brouwerij ’t IJ is een brouwerij die bewust kiest voor biologisch. Maar naast de keuze voor biologisch maken ze meer bewuste keuzes. Zo wordt bijvoorbeeld de bostel (de moutpulp die overblijft na het brouwproces) “hergebruikt’ door boerderij Dikhoeve. Schapen zijn namelijk gek op bostel, want in bostel zit veel eiwit. Dikhoeve voert de bostel daarom aan de schapen en van de schapenmelk maken ze vervolgens weer een prachtig, biologisch witschimmelkaasje: de Skeapsrond.

Cirkeltje weer rond, mooi.

Over de brouwerij

Brouwerij ’t IJ brouwt sinds 1985 bieren in Amsterdam. Opgericht door een liefhebber van Belgische bieren, maar inmiddels worden er ook andere recepten gebrouwen, zoals dit bier in Engelse stijl. Naast de vaste collectie (waaronder vier biologische bieren) ook veel seizoenbieren en gelegenheidsbieren. De brouwerij is zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Ze ligt vlak naast molen De Gooyer (dus niet in de molen wat veel mensen denken) in het voormalige Gemeentelijke Badhuis Funen..

Reviews

IJ Columbus 33cl
Sterren