-20%

IJ Columbus 33cl

Ja hoor, ga er maar eens goed voor zitten: IJ Columbus is een bier voor fijnproevers. Een biologisch bier met een stevige dot bittere hop en een flinke scheut alcohol (9%). Deze amberkleurige zwaargewicht slobber je echt niet zomaar weg, maar dat is juist de charme van Columbus. Meneer Columbus was ook niet in één dag in Amerika hè, dus ‘enjoy the ride’! Dit is bier van de bovenste bierplank.De ten minste houdbaarheidsdatum is augustus 2018.

Beschikbaarheid In voorraad

Normale prijs: € 2,39

Special Price € 1,91

Productbeschrijving

Details

Columbus wordt wereldwijd gewaardeerd. Voor een relatief kleine Amsterdamse brouwerij een mooie prestatie. Brouwerij ’t IJ – vlak naast molen De Gooyer – brouwt sinds 1985 kwaliteitsbieren in het voormalige Gemeentelijk Badhuis Funen. Hun basis serie is 100% biologisch en deze vier bieren hebben wij dan ook allemaal in het assortiment. Columbus is een complex bier met veel hopbitters en een volle, rijke smaak en een hoog alcoholpercentage. Een compleet bier, perfect in balans.

Brouwerij ’t IJ is een brouwerij die bewust kiest voor biologisch. Maar naast de keuze voor biologisch maken ze meer bewuste keuzes. Zo wordt bijvoorbeeld de bostel (de moutpulp die overblijft na het brouwproces) “hergebruikt’ door boerderij Dikhoeve. Schapen zijn namelijk gek op bostel, want in bostel zit veel eiwit. Dikhoeve voert de bostel daarom aan de schapen en van de schapenmelk maken ze vervolgens weer een prachtig, biologisch witschimmelkaasje: de Skeapsrond.

Cirkeltje weer rond, mooi.

Extra informatie

Extra informatie

Productiewijze Biologisch
Alcoholpercentage 9%
Flesinhoud 33 cl
Afsluiter Kroonkurk
Serveertemperatuur 4 - 6 graden
Keurmerk(en) EU Keurmerk
Land van herkomst Nederland
Biologisch sinds 1985
Brouwerij Brouwerij 't IJ

Beoordelingen

Schrijf je eigen beoordeling

Beoordeling van: IJ Columbus 33cl