Hornbeer Charlies Cool Porter 50cl

Charlies Cool Porter is een subtiele Porter met zachte geroosterde mouten, de kleur van zwarte koffie, een bruine schuimkraag en aangename bittere koffie-achtige smaken. Het bier is een ode aan de makers van Charlie Hebdo, een ode aan de satire en aan de zeventien mensen die het leven lieten tijdens de terroristische aanval op de redactie van het Franse tijdschrift.

Beschikbaarheid In voorraad

€ 6,79

Productbeschrijving

Details

De naam van dit bier is – zoals bij Hornbeer vaker het geval is – een samenvoeging van een aantal dingen. Enerzijds haakt het in op de politiek incorrecte traditie van de portdragers in Engeland, de zogenaamde “porters”, om twee biertjes te drinken in de ochtend voordat ze aan het werk gingen. Ook Charlie Chaplin, de man die het etiket siert, was in de jaren dertig verre van politiek correct. De Fransman nam het establishment graag op de hak. En tot slot, is dit bier een ode aan het eerder genoemde tijdschrift Charlie Hebdo.

Satire is en blijft keihard nodig, juist in deze tijd vol idiote leiders en machthebbers. Hulde aan Hornbeer om het belang van satire op deze manier over het voetlicht te brengen. Een flesje satire, het zal de wereld goed doen.

Charlies Cool Porter is een bier in Porter stijl. Mooi rijk, maar nergens te log of te zwaar. Goed drinkbaar bier met de rijke tonen van geroosterde mout, duidelijke hopbitters en koffie. Een perfect bier bij stoofpotten, steak en chocotoetjes. Of alle drie na elkaar. .

Proost. Op de satire!

Extra informatie

Extra informatie

Productiewijze Biologisch
Alcoholpercentage 5.9%
Flesinhoud 50 cl
Afsluiter Kroonkurk
Serveertemperatuur 6 - 8 graden
Keurmerk(en) EU Keurmerk
Land van herkomst Denemarken
Brouwerij Hornbeer

Beoordelingen

Schrijf je eigen beoordeling

Beoordeling van: Hornbeer Charlies Cool Porter 50cl