-20%

Gulpener Ur-Hop 30cl

Gulpener. Als jochie van een jaar of tien ben ik (Frank) een paar keer in het Limburgse Gulpen op vakantie geweest. Mijn vader en oom wisten die vakanties altijd goed te timen. We waren daar op de één of andere manier altijd précies tijdens de Gulpener bierfeesten. Die feesten staan in mijn geheugen gegrift: het waren warme zomeravonden met veel vuurwerk en nog veel meer bier. En veel heuvels op de weg terug, vooral voor mijn vader en mijn oom. Dat vergeet je nooit meer. Ik liep tien keer zo snel als mijn pa!De ten minste houdbaarheidsdatum is juni 2018.

Beschikbaarheid In voorraad

Normale prijs: € 1,39

Special Price € 1,11

Productbeschrijving

Details

Ook later dwong Gulpener respect af. Ik was inmiddels wat jaren ouder en medewerker bij een duurzame bank geworden. Als duurzame bankier stuitte ik vaak op de naam Gulpener: de brouwerij was destijds met afstand de duurzaamste brouwerij van het land. Ze haalden hun granen uit de buurt en bewogen de boeren om duurzamer te werken. En nog steeds maakt Gulpener stappen en bewuste keuzes. De keuze voor biologische bieren ligt derhalve ook erg voor de hand. Ze hebben er inmiddels drie en ik gok dat er nog meerdere biologische Gulpener bieren zullen volgen.

Met Gulpener Ur-Hop levert de brouwer van de bierfeesten en het vuurwerk een waar meersterwerkje af: een ongefilterd bier in IPA stijl. Gebrouwen met “dry hopping”, waarbij de hop pas gedurende het brouwproces wordt toegevoegd. Dat maakt de geur uitgesproken hoppig en de smaak aangenaam bitter. Een mooi, compleet bier. Een prima IPA van Limburgse bodem.

Als middelgrote brouwer - of eigenlijk, afgezet tegen de bierreuzen van ons land, een kleine brouwer - neemt Gulpener haar verantwoordelijkheid. Ze zwemmen vrolijk tegen de stroom in, ze kiezen voor zelfstandigheid, voor duurzaamheid en ze zijn de trots van de regio. Het is een uitzonderlijk bedrijf met prachtige, onberispelijke bieren. Gulpener heeft, en zal altijd, een speciaal plekje hebben in het bierlandschap. Voor Gulpen, voor Limburg en voor dit ventje van tien uit de Randstad.

Extra informatie

Extra informatie

Productiewijze Biologisch
Alcoholpercentage 6%
Statiegeld € 0,10
Flesinhoud 30 cl
Afsluiter Kroonkurk
Serveertemperatuur 8 - 10 graden
Keurmerk(en) EU Keurmerk
Land van herkomst Nederland
Brouwerij Gulpener

Beoordelingen

Schrijf je eigen beoordeling

Beoordeling van: Gulpener Ur-Hop 30cl