-20%

Ginette Triple 50cl

Pittige dame, deze Ginette Tripel! Een klassieke tripel die flink binnenkomt. Deels door het hoge alcoholpercentage (9%), maar Ginette Tripel heeft ook iets scherps bij aanvang en stevige knetterzuren. Zeker in het begin word je dat gewaar, het zakt later weg (of komt dat door de alcohol?) en dan komen florale, kruidige tonen bovendrijven. Het bier is voorzien van wat vlierbloesem, maar je proeft ook citrus en rijpe appel. Ginette Tripel palmt je in, wind je om de vinger en dwingt je slok na slok om die halve liter te nuttigen. Ze is innemend en aanwezig.

Beschikbaarheid In voorraad

Normale prijs: € 4,15

Special Price € 3,32

Productbeschrijving

Details

Een vrij traditionele tripel. Goudblond, wazig van kleur met een flinke dot schuim. Qua smaak laag in de bitters, hoog in de CO2 – waardoor iets prikkend – en verder dus hoog in alcohol en licht zoetig, maar nergens plakkerig. Netjes gemaakt door de vakkundige brouwers van La Binchoise te Binche, gelegen in de Belgische provincie Henegouwen.

In oktober 2016 bleek dat bierreus AB Inbev ook een oogje heeft op de Ginette zusjes en ze namen het merk over. Daarmee is AB Inbev nu ook actief in de wereld van de biobieren. Ginette zal bij dezelfde brouwerij gebrouwen blijven worden. Er schijnen ook Ginette biobars te verschijnen… Zouden we de zusjes daar in het echt kunnen aantreffen?

Extra informatie

Extra informatie

Productiewijze Biologisch
Alcoholpercentage 9%
Flesinhoud 50 cl
Afsluiter Kroonkurk
Serveertemperatuur 3 - 5 graden
Keurmerk(en) AB, EU Keurmerk
Land van herkomst België
Brouwerij Ginette

Beoordelingen

Schrijf je eigen beoordeling

Beoordeling van: Ginette Triple 50cl