Ginette Natural White 33cl

Wit bier, dat ook wel wat weg heeft van blond. Een troebel witbier met mooi blijvend schuim, kruidige hop en een aangenaam zoetige mouten. In de verte wat koriander en sinaasappelschilletjes. Ginette Natural is een Belgische schone. Net als haar zusjes trouwens. Meer dan aangenaam gezelschap.

Beschikbaarheid In voorraad

€ 2,39

Productbeschrijving

Details

Dit biologische witbier met medium body heeft een fijne balans tussen bitter en zoet en wordt gemaakt van 100% biologische ingrediënten. Met een aantal natuurliefhebbers onder de oprichters – de één is zelfs bierbrouwer/bomendokter in het dagelijks leven – niet zo’n vreemde keuze: met biologische bieren geven ze invulling aan hun wens om zo ecologisch mogelijk te ondernemen. Maar Ginette is ook een vriendenclub. Vriendschap is het andere geheime ingrediënt van deze vier musketiers.

De bieren worden gebrouwen bij de Henegauwse brouwerij La Binchoise. De heren zijn dus huurbrouwers, ze hebben geen eigen brouwerij, maar dat hun Ginette’s er niet minder om. Het zijn vrij traditionele Belgische bieren van meer dan uitstekende kwaliteit. Misschien niet heel verrassend, maar een niet al te complex biertje op zijn tijd is ook wel eens fijn.

In oktober 2016 bleek dat bierreus AB Inbev ook een oogje op de Ginette zusjes bleek te hebben. Inbev nam het merk over en betrad daarmee als grote brouwer de markt voor biologische bieren. Ginette zal bij dezelfde brouwerij gebrouwen blijven worden. Er schijnen ook Ginette biobars te verschijnen… We zijn benieuwd en we blijven Ginette volgen.

Extra informatie

Extra informatie

Productiewijze Biologisch
Alcoholpercentage 5%
Flesinhoud 33 cl
Afsluiter Kroonkurk
Serveertemperatuur 3 - 5 graden
Keurmerk(en) AB, EU Keurmerk
Land van herkomst België
Brouwerij Ginette

Beoordelingen

Schrijf je eigen beoordeling

Beoordeling van: Ginette Natural White 33cl