Caracole Troublette Bio 33cl

Zeer eigenzinnig witbier dat op een al even eigenzinnige wijze wordt gebrouwen bij Brasserie Caracole. Afkomstig uit de houtgestookte (!) brouwketel van Caracole en voorzien van een beetje azijn, wat de mooie, atypische zuren kan verklaren. Een bier waar je wel even zoet mee bent, want bij iedere snuif en slok ontdek je weer wat nieuws.

Beschikbaarheid Niet in voorraad

€ 2,25

Productbeschrijving

Details

Laten we Troublette maar onder witbieren scharen, maar misschien is het wel een geheel nieuwe soort bier. Het heeft wel een wit karakter. Het wordt gebrouwen op basis van pilsmout, gerst en natuurlijk tarwemout, anders kon je het moeilijk een witbier noemen. Het bier gist na op de fles en wordt niet gepasteuriseerd.

In de ingrediëntenlijst kom je ook azijn tegen. Dat is typisch. Azijn, dat is een toch een “foute” smaak in bier? Jazeker, maar de azijn heeft hier duidelijk een functie en ze geeft het bier haar eigenzinnige zuren. Dit is een witbier dat duidelijk verfijnder en frisser overkomt dan de meeste andere witbieren. Een bier dat hoog in de zuren zit. Je ontwaart ook iets van honing en groene tonen. Dit bier “stands out from the crowd”. Geen muurbloempje, geen massaproduct, maar absoluut een bier met een geheel eigen karakter en unieke smaken. Top!

Het etiket van deze Caracole Troublette toont een slak. Als rechtgeaarde slow foodie ben je dan gelijk getriggerd. Maar deze slak blijkt geen slow food slak. Het is een verwijzing naar de bijnaam van inwoners van de stad Namen: Caracole, oftewel “trage slak”, afgeleid van het Spaanse woord caracol. Een naam die ze bij Brasserie Caracole met trots dragen.

Langzaamaan proef je meer, zoveel is duidelijk.

Extra informatie

Extra informatie

Productiewijze Biologisch
Alcoholpercentage 5,5%
Flesinhoud 33 cl
Afsluiter Kroonkurk
Serveertemperatuur 4 - 6 graden
Keurmerk(en) EU Keurmerk
Land van herkomst België
Brouwerij Brasserie Caracole

Beoordelingen

Schrijf je eigen beoordeling

Beoordeling van: Caracole Troublette Bio 33cl