Budels Honing 30cl

Een honingbier mag natuurlijk niet ontbreken in de webshop van een imker! Ik, Frank, ben gepassioneerd imker en toen ik hoorde van honingbieren, ja, toen was ik om. Die moest en zou ik hebben! Maar wat bleek: lang niet alle honingbieren waren van het niveau als deze Budels Honing. Soms ronduit kruidenachtig, soms ronduit (te) zoet. Maar gelukkig was daar Budels Honing: een prachtig, zacht honingbier, met mooi vergiste honing en subtiele honingtonen. Niks zoet, niks plakkerig, maar gewoon een mooi zacht en prachtig bier. Ja, zo lusten mijn bijen er ook wel eentje!

Beschikbaarheid In voorraad

€ 1,35

Productbeschrijving

Details

Budels Honing is een zacht, licht zoetig bier. De meeste honing wordt omgezet in alcohol, maar wie zijn neus zijn werk laat doen herkent duidelijk een subtiele geur van honing. Gecombineerd met een aangename moutigheid, levert dat een prachtig biobiertje op. Budels honing is helder koperachtig van kleur met mooi, prima wandklevend schuim. Het mout is zoetig en het hop zacht kruidig. Dit is een prima bier met een medium body en mooie nasmaak.

Honingbier wordt, uiteraard, gemaakt met honing. De honing kan op verschillende momenten aan het brouwproces worden toegevoegd. Dat bepaald in hoeverre de honing vergist en wordt omgezet in alcohol. Dit bier heeft een laag alcoholpercentage en er is een subtiele hoeveelheid honing niet vergist. Dat geeft het bier een vleugje zoetigheid, maar het wordt nergens té. En dat is precies waarom wij Budels Honing hebben opgenomen in assortiment. Het is simpelweg een onberispelijk bier en een ware ode aan het “vloeibare goud” dat wij honing noemen.

Extra informatie

Extra informatie

Productiewijze Biologisch
Alcoholpercentage 4.5%
Statiegeld € 0,10
Flesinhoud 30 cl
Afsluiter Kroonkurk
Serveertemperatuur 4 - 6 graden
Keurmerk(en) EU Keurmerk
Land van herkomst Nederland
Brouwerij Budels

Beoordelingen

Klantenbeoordelingen (1)

Precies genoeg honingBeoordeling van Remi van Beekum
Dit honingbier van Budels verraste met een zachte smaak. De honing is alleen subtiel aanwezig en dat is precies goed. Het heeft een eigen identiteit en deed mij denken aan karamel. En ik kreeg trek in een stoofpot of herfstig gerecht met wild of paddenstoelen. (Geplaatst op 13-04-2017)

Schrijf je eigen beoordeling

Beoordeling van: Budels Honing 30cl