Let op! Op vrijdag 22 maart kunnen wij helaas geen pakketten versturen. Je bestelling wordt maandag 25 maart verstuurd! 

Brouwerijen

Saison Dupont Biologique 25cl BIO

Saison Dupont is één van de oudste saison bieren van Belgie. Al in 1844 brouwde Brasserie Dupont een saison. En sinds 1990 brouwen ze ook een biologische versie van hun saison, de Saison Dupont Biologique: een heerlijk frisfruitig bier met citrus en een rijk aroma. Complex, maar drinkbaar. Onmiskenbaar een saison, maar niet zomaar een saison, dit is de oer-saison!

1.90
Direct uit voorraad leverbaar
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biobieren
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Productiewijze Biologisch, Veganistisch
Alcoholpercentage 5.5%
Flesinhoud 25 cl
Afsluiter Kroonkurk
Serveertemperatuur 10 - 12 graden
Kenmerken
Keurmerk(en) EU Keurmerk
Land van herkomst België
Biologisch sinds 1990
Brouwerij Brasserie Dupont

Gegevens

Meer over dit bier

Saison Dupont Bio is een bovengistend bier dat nagist op de fles. Het wordt gebrouwen op basis van biologische gerstemout, tarwestroop en hop. De bieren van Dupont vielen, en vallen, regelmatig in de prijzen en krijgen (internationale) waardering.

Een kwart van de bieren van Dupont wordt op biologische wijze gebrouwen. In 1990 was de brouwerij een pionier op het vlak van biobieren en nog steeds is het een vooraanstaande biobrouwer.

Over de brouwerij

Het ontstaan van de brouwerij is op zijn zachts gezegd opmerkelijk: de vader van Louis Dupont kocht in 1920 een brouwerij inclusief 10 cafés voor zijn zoon om deze ervan te weerhouden naar Canada te emigreren. Die zet had succes: het bier hield Louis in België. Slim van Pa Dupont: hij hield zijn zoon in de buurt én hij kreeg er mooi bier voor terug!

Louis maakte de brouwerij tot een succes. Hij stierf in 1964 en Marc Rosier – het achterneefje van Louis Dupont – kwam aan het hoofd van de brouwerij. Het was Marc Rosier die in 1990 begon met het brouwen van biologische bieren. Inmiddels brouwt de brouwerij een volume van 14.000 hectoliter en 6 biologische bieren, waaronder deze Saison Dupont Biologique, de klassieker van de brouwerij.

Bijzondere feiten

Saison werd vroeger gebrouwen als bier voor de seizoenarbeiders op Belgische boerderijen. Vandaar “saison”. De arbeiders kregen een fris, dorstlessend bier voorgeschoteld. Maar of je nu heel hard kunt werken met een paar van deze jongens achter de kiezen? Maar het moet hoe dan ook een vrolijke boel zijn geweest op de hoeves van weleer.

Reviews

Saison Dupont Biologique 25cl BIO
Sterren