Brouwerijen

Oudstrijder Dobbel Tripel 33cl BIO

De granen van deze Oudstrijder Dobbel Tripel komen van akkers waar in het verleden oorlogen werden uitgevochten. De brouwerij is reeds zes generaties in de handen van de familie Strubbe. Boer Strubbe was akkerbouwer én bierbrouwer. Dat lijkt ons een gelukzalige combinatie: ’s ochtends op de trekker, tegen de middag in de brouwerij en tegen de klok van vijf afzakken met een biertje. En de volgende dag opnieuw. Dat moet te doen zijn geweest.

2.75
Niet op voorraad
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biobieren
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Productiewijze Biologisch
Alcoholpercentage 7.8%
Statiegeld € 0,10
Flesinhoud 33 cl
Afsluiter Kurk
Kenmerken
Serveertemperatuur 5 - 8 graden
Keurmerk(en) EU Keurmerk
Land van herkomst België
Brouwerij Brouwerij Strubbe

Gegevens

Meer over dit bier

Oorlogsbieren. Ze zijn er dol op in België. Het gaat dan om bieren die in de Eerste Wereldoorlog troost brachten in de loopgraven. Wij kunnen ons niets voorstellen bij loopgraven, maar we kunnen ons prima inbeelden dat Oudstrijder Dobbel Trippel vreugd moet hebben gebracht, want dit is een heerlijk rijk bier met tonen van krent, koffie, karamel en moutigheid.

Zwaar en donker. Misschien wel zo donker als oorlogsdagen, maar het moeten oorlogsdagen met een zonnetje zijn geweest.

Bijzondere feiten

Oudstrijder Blond wordt gebrouwen in het nu vredige Ichtegem, vlakbij de IJzertoren, een monument dat de Eerste Wereldoorlog herdenkt. Ook in de Tweede Wereldoorlog was het niet bepaald rustig op de akkers van boer Strubbe. Dat ze hier oorlogsbieren maken is dus zo raar nog niet.

Leuk feitje: Brouwerij Strubbe is exact even oud als de staat België zelve. Ze is namelijk opgericht in 1830, het jaar van de Belgische onafhankelijkheid.

Beoordelingen (1)

Reviews van anderen

1 product

Toon per pagina
  1. Robuust bier voor bij een stevige maaltijd!
    Deze Oudstrijder heeft een mooie kleur: bruin-rood, bijna als cola. Ik was onder de indruk van de volle, rijke smaak van dit robuuste bier, maar ben er nog steeds niet achter of het nou een dubbel of een tripel is. Hij ziet eruit als een dubbel, maar smaakt meer naar een tripel. Ik denk dat hij goed past bij een stevige herfstmaaltijd en ga deze zeker vaker drinken!

1 product

Toon per pagina
Oudstrijder Dobbel Tripel 33cl BIO
Sterren