Brouwerijen

Dunkertons Premium 50cl BIO

Fruitige, bitterzoete Engels cider. Toegankelijk dankzij een bescheiden zoetje, maar toch nog steeds aangenaam droog. De Premium Organic Cider van Dunkertons heeft ergens meer weg van een Franse cider, dan van een Engelse cider. Hij heeft namelijk meer zoet en meer fruit dan de gemiddelde Engelsman. Een volle fruitige cider dus, gemaakt van typische Engelse ciderappels.4.99
Niet op voorraad
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biobieren
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Productiewijze Biologisch
Alcoholpercentage 6,8%
Flesinhoud 50 cl
Afsluiter Kroonkurk
Kenmerken
Serveertemperatuur 4 - 6 graden
Keurmerk(en) EU Keurmerk
Land van herkomst Engeland
Cidermakerij Dunkerton's

Gegevens

Meer over deze cider

Dunkertons Premium Organic Cider heeft een zachte, mollige mousse en blijft lekker lang nazingen. Hij is ongefilterd en troebel van kleur en heeft - net als de meeste Engels ciders - een bescheiden mousse. Het is een ambachtelijk cider, gemaakt door een kleine fabrikant uit Pembridge.

De smaak laat zich het best omschrijven als bitterzoet. Engelse ciders zijn over het algemeen wat minder zoet dan de Franse varianten. Deze is iets zoeter dan gebruikelijk, maar nergens mierzoet. Hij is fruitig en appellig en heeft een aangename geur van wilde gist. Proberen = genieten!

Over de cidermakerij

Dunkertons staat bekend om haar strikt natuurlijke aanpak inzake haar appels: van de verzorging in de boomgaard tot aan de rijping in het vat, alles is puur natuur. Ze gebruiken louter wilde gisten en geen chemicaliën, niet in de boomgaard en dus ook niet in de cidermakerij. Zuiver tot op het klokhuis!

Reviews

Dunkertons Premium 50cl BIO
Sterren