Let op! Op vrijdag 22 maart kunnen wij helaas geen pakketten versturen. Je bestelling wordt maandag 25 maart verstuurd! 

Brouwerijen

De Leckere Rode Toren 50cl BIO

De Leckere Rode Toren, extra 'lecker' in deze extra grote fles! Dit is een halve liter herfstbok zoals je je herfstbok wilt hebben: prachtig roodbruin van kleur als een herfstig bos, met een karamelkleurige kraag van dik, dicht en goed blijvend schuim. Deze herfstbok smaakt licht zoetig en heeft zachte bitters en rijke tonen van karamel, vijg en amandelspijs. Prima bier voor koude, natte, herfstige dagen!

4.50
Direct uit voorraad leverbaar
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biobieren
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Productiewijze Biologisch
Alcoholpercentage 6.5%
Flesinhoud 50 cl
Afsluiter Kroonkurk
Serveertemperatuur 6 - 8 graden
Kenmerken
Keurmerk(en) EU Keurmerk
Land van herkomst Nederland
Biologisch sinds 1997
Brouwerij De Leckere

Gegevens

Meer over dit bier

De Leckere Rode Toren is een herfstbok, gebrouwen met biologische ingrediënten. Bokbier is een bierrecept uit Duitsland. Er worden 'bokken' gebrouwen voor de herfst en de lente. Herfstbok is vaak krachtig, donker bier, zoals deze De Leckere. In het voorjaar zijn bokbieren lichter, vaak amberkleurig. Met een bok heeft dit bier overigens niets te maken. Het verhaal wil dat Elias Pilcher, uit Einbeck, naar Beieren werd gehaald om "Einbecker bier" te brouwen voor Hertog Willem de Vijfde.

De mensen in Beieren spraken dat uit als “Ainpöckisch Bier”, wat verbasterde naar “Ainpöck” en wat weer uitkwam op "Ein Bock". En zie daar, het bokbier was geboren! Met een bok, een mannelijke geit, heeft dit bier dus niets te maken.

Over de brouwerij

De Leckere brouwt al sinds 1997 louter biologische bieren. Je zou dit dus echt een biologische brouwerij kunnen noemen. Waar andere brouwers er soms ‘een biobiertje bij brouwen’ koos De Leckere direct vanaf dag één voor bio en bio alleen. Deze brouwer heeft dus heel bewust gekozen voor biologisch en dat waarderen wij, zeker met de Rode Toren in het glas!

Reviews

De Leckere Rode Toren 50cl BIO
Sterren