Let op! Wij zijn met vakantie. Je bestelling wordt maandag 29 juli verstuurd.

Brouwerijen

De Leckere Blauwe Bijl 50cl BIO

Dit is stiekem toch wel de lekkerste De Leckere. De Blauwe Bijl is een intens en zwaar, amberkleurig bier om eens goed voor te gaan zitten. Het is een zogenaamde 'barley wijn', beter bekend als een quadrupel, met 10% alcohol. Hij komt zoet binnen, droogt daarna mooi op om met subtiel bitter te eindigen. Gerijpt op bourgogne wijnvaten, dus je ontwaart houttonen, maar heel subtiel. Hij heeft een kleine snuf vanille, karamel en wat rozijn. Heel mooi rijk bier dat in kleine oplage wordt gebrouwen.

4.95
Direct uit voorraad leverbaar
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biobieren
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Productiewijze Biologisch
Alcoholpercentage 10%
Flesinhoud 50 cl
Afsluiter Kroonkurk
Serveertemperatuur 12 - 14 graden
Kenmerken
Keurmerk(en) EU Keurmerk
Land van herkomst Nederland
Biologisch sinds 1997
Brouwerij De Leckere

Gegevens

Meer over dit bier

De Leckere Blauwe Bijl 50cl is dus een quadrupel, iets wat in vroeger tijden een barley wijn werd genoemd. Quadrupals hebben een alcoholpercentage van 10% of meer, maar dat is dan ook wel direct het enige wat quadrupel bieren met elkaar gemeen hebben: het is namelijk niet echt een biersoort. Het kan op zich zowel een amber als een donker bier zijn, maar het zijn altijd zware, bovengistende bieren met een flinke dot alcohol. Zware jongens dus!

Dit bier is een mooie afsluiter dus na een paar lichtere biertjes of na een mooie maaltijd. Lekker voor gaan zitten en langzaam van genieten!

Over de brouwerij

De Blauwe Bijl is het topbier van brouwerij De Leckere. Het wordt in kleine oplages gebrouwen en het wil wel eens voorkomen dat het tijdelijk niet verkrijgbaar is. Wij hebben daarom maar grote 0,5 liter flessen op de kop getikt zodat je extra lang - of met zijn tweeën - van dit mooie bier kan genieten.

Reviews

De Leckere Blauwe Bijl 50cl BIO
Sterren