Brasserie Caracole

Brasserie Caracole werd oorspronkelijk opgericht in Namen. Vandaar ook de naam Caracole (wat “slak” betekent, een bijnaam voor inwoners uit Namen). De oprichters van Caracole – brouwers François Tonglet en Jean-Pierre Debras – wilden ooit een oude filterkuip overnemen, maar deze bleek te groot voor hun eigen brouwerij. Toen bleek dat het gebouw waarin de begeerde filterkuip stond óók te koop was, twijfelden de heren geen moment. Ze lieten de kuip staan en verhuisden met rasse schreden naar Falmignoul. Daar ‘stoken’ ze nu nog dagelijks hun bieren.

Caracole houdt daarmee een prachtige traditie in ere: ze zijn de enige brouwerij in Europa die nog werkt met een houtgestookte brouwketel. Prachtig! François en Jean-Pierre zweren erbij en zien die ketel als het belangrijkste ingrediënt voor hun bieren. Die bieren zijn stuk voor stuk even eigengereid als hun meesters. Gaat dat proeven, Brasserie Caracole maakt ware kunststukjes!

2 artikel(en)

per pagina

 • Caracole Nostradamus Bio 33cl

  We sloten de proeverij af met een Nostradamus. Stil aan tafel. Er werd instemmend geknikt en gebromd. Ja. Nostradamus was vanaf slok één een blijvertje. Een prachtig rijk, donker bier met de smaak van rozijn, kers, pruim, roomboter en pecannoot. Maar ook vijg, zoete mout en een vleug rokerigheid. Zware jongen, maar prachtig. Wat een slotakkoord!

  Meer informatie

  € 2,65

  Niet in voorraad

 • Caracole Troublette Bio 33cl

  Zeer eigenzinnig witbier dat op een al even eigenzinnige wijze wordt gebrouwen bij Brasserie Caracole. Afkomstig uit de houtgestookte (!) brouwketel van Caracole en voorzien van een beetje azijn, wat de mooie, atypische zuren kan verklaren. Een bier waar je wel even zoet mee bent, want bij iedere snuif en slok ontdek je weer wat nieuws.

  Meer informatie

  € 2,25

  Niet in voorraad

2 artikel(en)

per pagina