-20%

Gulpener Ur-Pilsner 30cl

Een biologisch pils, dat al sinds 1999 wordt gebrouwen door de Gulpener Bierbrouwerij. Vroeger heette dit lichtblonde pils Dageraad Pilsner en daarna Limburgs Land Pilsner. En nu dus Ur-Pilsner. Maar what’s in a name? Het gaat erom wat er in de fles zit en dat is dik in orde. Heerlijk fris pils met een pittige, licht bittere twist.De ten minste houdbaarheidsdatum is juni 2018.

Beschikbaarheid In voorraad

Normale prijs: € 1,19

Special Price € 0,95

Productbeschrijving

Details

Ur-Pilsner dekt op zich wel de lading: zo zou pils vroeger best gesmaakt kunnen hebben. En het is dus een vrij oud, biologisch pilsrecept. Ook best oer dus. Gulpener loopt sinds jaar en dag voorop in de bierwereld als het gaat om duurzaamheid, dus een biologisch pils past daar prima bij. Om het pils breder in de markt te kunnen zetten werd het hernoemd tot Gulpener Ur-Pilsner en het oer-pils kreeg gezelschap van twee andere Ur-bieren. Het trio is inmiddels te vinden in de supermarkt, bij natuurwinkels en bij bierwinkels en slijterijen.

Dit biopils wordt gebrouwen op basis van biologische Hallertauer Traditione hop. Het is ondergistend (anders was het geen pils) en het heeft een keurige 5% alcohol. Het is ongepasteuriseerd en mooi lichtblond van kleur.

Lekker bij lichte maaltijden met frisse tonen, salades, vis en varkensvlees.

Extra informatie

Extra informatie

Productiewijze Biologisch
Alcoholpercentage 5%
Statiegeld € 0,10
Flesinhoud 30 cl
Afsluiter Kroonkurk
Serveertemperatuur 5 - 8 graden
Keurmerk(en) EU Keurmerk
Land van herkomst Nederland
Brouwerij Gulpener

Beoordelingen

Schrijf je eigen beoordeling

Beoordeling van: Gulpener Ur-Pilsner 30cl