Aspall Organic Cyder 50cl

Aspall Organic Cyder is zo’n allemansvriend: of je nu vanuit de bier- of de wijnwereld in de ciderwereld belandt, het is een cider die je zal bevallen. Hij is licht, lekker rustiek, met frisse bittere appeltjes, mooi droog en met aangename gisttonen. Aspall Organic is een heel toegankelijke cider.

Beschikbaarheid In voorraad

€ 4,75

Productbeschrijving

Details

Aspall is één van de oudste bedrijven van de UK. En van het oudste, originele, stuk boomgaard komt deze cider, of ‘cyder’ zoals Aspall het graag schrijft. Niet alle gronden van Aspall zijn bio gecertificeerd, maar de boomgaarden direct rond de cidermakerij wel.

Aspall heeft de natuur hoog in het vaandel en is zelfs één van de oprichters van de Soil Association. De Soil Association komt op voor de biologische landbouw, strijd tegen verdere intensivering en industrialisering van boerderijen en verdere achteruitgang van de bodem en ze stimuleert de aankoop van lokale producten. Daarnaast is het ook de Engelse certificeringsorganisatie die de richtlijnen en het keurmerk voor biologische landbouw handhaaft.

Van de appelsoorten Bittersweet, Dessert en Culnary maakt Aspall deze bio cider. Doe eens gek en probeer hem bij spaghetti bolognese of een lasagne van groenten. De Brexit lijkt opeens mijlen ver weg: Italië en Engeland blijken prima samen te gaan! Ook lekker bij wild. Of gewoon lekker gekoeld als een aperitief. Is weer eens wat anders dan de geijkte bubbelwijn of pilsje.

Extra informatie

Extra informatie

Productiewijze Biologisch
Alcoholpercentage 7%
Flesinhoud 0,5 liter
Afsluiter Kroonkurk
Serveertemperatuur 3 - 5 graden
Keurmerk(en) EU Keurmerk
Cidermakerij Aspall

Beoordelingen

Schrijf je eigen beoordeling

Beoordeling van: Aspall Organic Cyder 50cl